Kelly & Tess neemt jouw smaakpapillen mee op wereldreis!

De zoete en soms ook pittige smaken van de lokale Amerikaanse BBQ culturen, de exotische nuance van Thailand en de Zuid Afrikaanse Braai History, onze BBQ rubs nemen jouw smaakpapillen mee op een unieke pitmaster wereldreis!

Al onze BBQ rubs worden zorgvuldig ontwikkeld door gepassioneerde BBQ en Smoker-experts met liefde voor hun passie: Heerlijk en eerlijk eten bereiden met kolen, vuur en rook.

Of lees hieronder meer

Ontketen je innerlijke Pitmaster

Met de Taste of the Grill, The Smoked BBQ Rub Trio zet jij heerlijke, unieke en onvergetelijke creaties op tafel! Met Kansas The Smoked BBQ Capital Rub, Flavor Feast the Smoked Basic BBQ Rub, en Tasty Treasure the Smoked Red BBQ Rub, geniet je van een symfonie van smaken, waaronder rokerige, hartige en zoete smaakprofielen. Perfect voor het complimenteren van de smaak van varkensvlees, rundvlees, kip, en meer. Een échte must-have voor iedere grill liefhebber!

Bekijk ons Assortiment BBQ Rubs

Veegestelde vragen over BBQ Rubs

Een barbecue rub is een mengsel van kruiden, specerijen, zout en/of suiker dat op vlees, vis of andere barbecue gerechten aangebracht wordt om zo extra smaak toe te voegen. Het zout en/of de suiker in een rub zorgen ervoor dat vocht uit een stuk vlees wordt getrokken, waarna de smaak van de kruiden en specerijen beter kan worden opgenomen en de rook dieper in het vlees doordringt. De suikers in een rub karamelliseren tijdens de BBQ sessie en dat zorgt ervoor dat je gerecht een mooie korst krijgt.

Breng een royale laag van de barbecue rub aan op het oppervlak van het stuk vlees of vis dat je wilt rubben. Wrijf het in met je handen om zo een gelijkmatige laag te creëren. Sommige pitmasters raden het aan om de rub enkele uren op het stuk vlees of vis te laten zitten zodat deze kan intrekken. Dry Rubs kun je beter aan het vlees laten hechten door het vooraf dun in te wrijven met mosterd of honing.

De hoeveelheid rub die je moet gebruiken hangt af van de grootte en het type vlees/vis dat je gebruikt en natuurlijk de bereidingswijze, maar een algemene vuistregel is om het vlees/vis-oppervlak gelijkmatig te bedekken. Wees niet bang om meer te gebruiken dan je denkt nodig te hebben; veel van de rub zal tijdens er tijdens het bbq-proces afvallen.

Ja, al onze barbecue rubs zijn 100% vrij van gluten. 

Absoluut! Hoewel barbecue rubs meestal gebruikt worden op vlees, gevogelte en vis, kunnen ze ook gegrilde groente, ei, tofu en zelfs popcorn extra smaak geven! 

Alle voedingswaarde & allergenen zijn te vinden op de desbetreffende productpagina onder het kopje 'Voedingswaarde en allergenen'

Onze BBQ rubs zijn altijd minimaal 6 maanden houdbaar vanaf het moment van ontvangst.