Gerookt Zeezout

Gerookt Zout – Wat is dat?

gerookt zeezout

Gerookt Zout - Wat is dat?

Hé daar, smaakverkenner! Klaar om je culinaire wereld op zijn kop te zetten? Laten we het eens hebben over gerookt zeezout, een échte game-changer in de keuken die je smaakpapillen een vreugdedansje laat doen!

Gerookt Zout – Wat is dat nou eigenlijk? Gerookt zeezout is zeezout dat gedurende een lange periode gerookt wordt boven houtvuur wat resulteert in een heerlijke en diepe rokerige smaak. De smaak van gerookt zout varieert en hangt af van het type hout dat gebruikt is in het rookproces.

gerookt-zout

Een bakje met hickory gerookt zeezout.

Verschillende Soorten Gerookt Zout

Gerookt zeezout boven Elzenhout (Alderwood) is bijvoorbeeld een vreugdevuur-feest voor je gehemelte! De krachtige, intense smaak kan elk gerecht een serieuze smaak-stoot geven. Het is net een kampvuur in de keuken, alleen dan zonder dat de rook in je ogen komt. Deze stoere, robuuste smaak is heerlijk om ‘normale’ gerechten te laten smaken alsof ze net onder de BBQ vandaan komen!

Zeezout dat gerookt is boven Hickory-hout is een perfecte middenweg – het heeft een rijke, hartige rooksmaak die niet te opdringerig is. Een échte allrounder – geschikt voor vrijwel elk gerecht. Of het nou is voor een zelfgemaakte BBQ-saus, over een heerlijk gebakken eitje of om een twist te geven aan een lekkere salade – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Dan is er nog zeezout gerookt boven Appelhout. Deze zoete in de familie biedt een milde rooksmaak met een vleugje zoetheid. Delicaat te noemen met veel diepgang, goed passend bij hartige gerechten. Perfect voor kip, spek, varkensvlees, mosselen en vis, maar ook heerlijk op rauwe groente of door een salade. 

 

Conclusie

Gerookt zeezout is als de superheld van je kruidenrek, die je maaltijden in een oogwenk van “meh” naar “wow!” brengt. Het heeft een geweldige combinatie van Smokey Goodness en een frisse twist die de smaak van elk gerecht opkrikt. Of het nu een zachte rokerige touch geeft aan je gebakken eitje, of meer diepte toevoegt aan biefstukje, zeezout is je ticket naar betere, lekkerdere maaltijden. Een heerlijke BBQ touch, zonder dat je de BBQ aan hoeft te steken!

Wil jij op de hoogte blijven van gave nieuwtjes en aanbiedingen?

Geen zorgen, we zullen je niet spammen!

Edit Content

Smoked Seasalt Comboset

 14,95
Voeg heerlijke en unieke rooksmaken toe aan gerechten met deze unieke comboset van gerookt zeezout. Met deze combinatie heb jij alles in huis om iedere maaltijd in een sterrenmaaltijd om te toveren. Applewood geeft een licht-zoete, fruitige en subtiele rooksmaak aan je maaltijden, Hickory voegt een heerlijke medium-stevige, iets zoete rooksmaak toe aan al je kookcreaties en Alderwood voegt een intense, rijke en gedurfde kampvuur-achtige rooksmaak toe zonder enig spoor van bitterheid. De mogelijkheden van deze veelzijdige rookzouten zijn eindeloos en zijn onmisbaar in iedere keuken. Gemaakt van 100% Pacifisch zeezout gerookt boven het beste hout, zonder de toevoeging van rookvloeistoffen, smaakstoffen, e-nummers of andere additieven.  Al ons gerookt zout is minimaal 6 jaar houdbaar vanaf het moment van ontvangst.

Apple Smoked Seasalt

 5,95
Maak gerechten in een paar seconden speciaal met gerookt zeezout! Ons met meerjarig-appelhout gerookte zeezout geeft een zoete, fruitige en subtiele rooksmaak. Delicaat te noemen met veel diepgang, goed passend bij veel gerechten. Perfect op kip, spek, varkensvlees, mosselen, ei en vis. Maar ook heerlijk op rauwe groenten, salade en in hartige taarten en ovenschotels. Het geeft een mooie, licht gerookte smaak aan koude (dip) en warme sauzen. De mogelijkheden van dit veelzijdige rookzout komen het beste naar voren in gerechten die licht tot mild gekruid zijn. Gemaakt van 100% Pacifisch zeezout gerookt boven appelhout, zonder de toevoeging van rookvloeistoffen, smaakstoffen, e-nummers of andere additieven. 

Hickory Smoked Seasalt

 5,95
Maak gerechten in een paar seconden speciaal met gerookt zout. Ons Hickory gerookt zeezout geeft een medium-stevige, iets zoete rooksmaak. Perfect op groente, bloemkool rijst, varkensvlees en steaks. Maar ook heerlijk op popcorn of als zoutrandje van een cocktail. Geeft een mooie diepe smaak aan zelfgemaakte BBQ saus, marinade voor buikspek en saladedressing. De mogelijkheden van dit veelzijdige rookzout zijn eindeloos, een echte allrounder. Gemaakt van 100% Pacifisch zeezout gerookt boven hickory hout, zonder de toevoeging van rookvloeistoffen, smaakstoffen, e-nummers of andere additieven. 

Alder Smoked Seasalt

 5,95
Maak gerechten in een paar seconden speciaal met gerookt (zee)zout. Ons met Alderwood (rode-Elzenhout) gerookte zeezout geeft een intense, rijke en gedurfde, kampvuur achtige rooksmaak zonder enig spoor van bitterheid. Stevig, stoer en robuust. Perfect op biefstuk, stoofvlees, brisket, wild en in zelfgemaakte BBQ rubs. Groenten lijken zo van de barbecue te komen met dit zout, jus en warme sauzen krijgen er veel smaakdiepte mee. Dit zout komt het beste tot zijn recht in gerechten met een stevige smaak. Ook lekker op noten en zelfgemaakte chips. Gemaakt van 100% Pacifisch zeezout gerookt boven elzenhout, zonder de toevoeging van rookvloeistoffen, smaakstoffen, e-nummers of andere additieven.