BBQ

Tri-Tip Sandwich Recept: De Ultieme BBQ Beleving!

tri-tip sandwich

Inleiding

Hallo daar, BBQ liefhebbers! We hebben vandaag een ongelooflijk recept voor je, perfect voor die zonnige zomermiddagen. We gaan een heerlijke tri-tip sandwich maken, met vlees van het hereford rund en met een speciale twist: een mix van whiskey en appelsap! Ja, je hebt het goed gehoord. Dus, steek die BBQ maar aan en laten we beginnen!

We hebben dit heerlijke recept van de enige echte Grill Bourgondiërs – Jaap & Rob, twee hobby grillers en BBQ vrienden met een passie én talent voor heerlijke BBQ gerechten. Vind je dit nou een gaaf recept? Neem dan zeker een kijkje op het profiel van deze Pitmasters voor meer lekkernijen. Onderin deze pagina meer informatie!

Ingrediënten

  • Een mooi stuk tri-tip van het Hereford rund
  • BBQ Rub ‘Tasty Treasure’
  • Pecan houtchunks (of een andere houtsoort naar keuze)
  • Whiskey
  • Appelsap
  • Butcherpaper
  • Je favoriete BBQ saus
  • Een zelfgemaakte coleslaw
  • Een broodje
  • Een lekker koud biertje 

Aan de slag!

Begin met het trimmen van het vet van de tri-tip en snijd het licht kruislings in zodat de BBQ rub beter opgenomen kan worden. Gebruik hierbij de ‘Tasty Treasure’ rub voor een extra smaakvolle twist.

Steek je BBQ aan en zorg dat deze op 110 – 120 graden Celsius is met indirect vuur. We gaan de tri-tip voor 2,5 tot 3 uur roken. Gebruik voor een zoete, milde rooksmaak pecan houtchunks, maar kies vooral een houtsoort die je zelf lekker vindt!

Tijdens het roken, spray je het vlees elke 30-45 minuten in met een mix van whiskey en appelsap. Dit zorgt voor een unieke smaaksensatie!

Als het vlees een mooie ‘bark’ heeft, pak je het in met butcherpaper en leg je het terug op de BBQ. Laat het nu nog ongeveer 3 uur garen tot het een kerntemperatuur van 92 graden heeft.

Laat het vlees na het bereiken van de juiste temperatuur ongeveer 10 minuten rusten. Snijd het daarna in mooie dunne plakken.

Vervolgens smeer je het broodje in met je favoriete BBQ saus, leg je er een laag zelfgemaakte coleslaw op en beleg je het royaal met de heerlijke tri-tip plakken.

De allerlaatste stap? Pak een lekker koud biertje en geniet van je zelfgemaakte tri-tip sandwich. Proost!

Daar heb je het – het ultieme recept voor een tri-tip sandwich. BBQ-liefhebbers, dit is een must-try!

Afsluiting

We willen graag de Grill Bourgondiërs  bedanken voor deze heerlijke creatie. Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en unieke recepten? Neem dan vooral een kijkje op de Instagram van deze Pitmasters! Bekijk het hieronder.

Bedankt voor het lezen & eet smakelijk!

Wil jij op de hoogte blijven van gave nieuwtjes en aanbiedingen?

Geen zorgen, we zullen je niet spammen!

Edit Content